Ångkokta musslor

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Ångkokta musslor
Ursprungligen var det belgierna som fick fransmännen att äta musslor, som såldes billigt längs Belgiens kust. Även om det finns många sätt att lägga till smak till kokvätskan, är den grundläggande tekniken för beredning av musslor mycket enkel. Vårt recept innehåller både vitt vin och grädde, som ger en smakfull och doftande fond. Innan du förbereder musslorna, måste du sortera bort alla musslor som inte stängs när du slår dem mot köksbordet. Efter tillagningen är det en god idé att titta igenom dem igen och slänga musslor som inte har öppnats. Kort sagt måste musslorna stängas före tillagning och de måste ha öppnats efter tillagningen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • ½ dl olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 4 msk smör
  • 2 msk estragon, finhackad
  • 1 kg färska blåmusslor, rengjorda
  • Garnera med färsk persilja, finhackad
  • Bröd, till servering
  • Gör så här

  • 1
    Värm upp gjutjärnsgrytan på medelhög värme och tillsätt olja. Sautera schalottenlök tills den är mjuk och tillsätt sedan vitlök. Stek snabbt
  • 2
    Tillsätt vin, grädde, smör och estragon
  • 3
    Tillsätt musslorna, sätt på locket och vänta 2 minuter. Rör om i musslorna, sätt på locket och låt koka i ytterligare 4-6 minuter tills de har öppnat sig
  • 4
    Kasta alla musslor som inte har öppnat sig
  • 5
    Garnera med persilja och servera med bröd