Skippa köpta brownies och gör din egen sats i Le Creusets form för 12 brownies. De är perfekta att dela med sig av och kan förvaras i en lufttät behållare i upp till två dagar.
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Choklad
 
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
- 200 g mörk choklad, i bitar
 - 100 g saltat smör, skuret tärningar
 - 4 ägg från frigående höns
 - 250 g socker
 - 100 g vetemjöl
 - 30 g kakao
 - 1 tsk bakpulver
 - 100 g nötter (efter eget val)
 - 50 g karamellchoklad, i bitar
 - 50 g vit choklad, i bitar
 - Vaniljglass, till servering (valfritt)
 
- 
                            
Gör så här
 - 
                                1Värm ugnen till 200°C (180° varmluft). Smörj en Le Creuset 12 browniebricka.
 - 
                                2Smält den mörka chokladen och smöret. Låt det svalna.
 - 
                                3Vispa äggen. Tillsätt successivt sockret tills det bildar en skummig och tjockare massa. Blanda försiktigt ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen.
 - 
                                4Sikta ner vetemjöl, kakaopulver och bakpulver i de blöta ingredienserna. Rör ihop allt. Ta bort 12 nötter från förpackningen och spara dem till dekoration.
 - 
                                5Hacka resten av nötterna grovt tillsätt dem tillsammans med både den vita chokladen och karamellchokladen. Rör ihop allt. Fördela smeten i formen.
 - 
                                6Dekorera varje brownie med en av de 12 nötterna. Ugnsbaka i 15 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt den svalna i fem minuter. Ta försiktigt bort dina brownies från pannan. Serveras bäst varm och med vaniljglass. Alternativt kan de förvaras i en lufttät behållare i två dagar.