Den ultimata brownien

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Den ultimata brownien
Skippa köpta brownies och gör din egen sats i Le Creusets form för 12 brownies. De är perfekta att dela med sig av och kan förvaras i en lufttät behållare i upp till två dagar.
HUVUDINGREDIENSER
  • Choklad
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, i bitar
  • 100 g saltat smör, skuret tärningar
  • 4 ägg från frigående höns
  • 250 g socker
  • 100 g vetemjöl
  • 30 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g nötter (efter eget val)
  • 50 g karamellchoklad, i bitar
  • 50 g vit choklad, i bitar
  • Vaniljglass, till servering (valfritt)
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200°C (180° varmluft). Smörj en Le Creuset 12 browniebricka.
  • 2
    Smält den mörka chokladen och smöret. Låt det svalna.
  • 3
    Vispa äggen. Tillsätt successivt sockret tills det bildar en skummig och tjockare massa. Blanda försiktigt ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen.
  • 4
    Sikta ner vetemjöl, kakaopulver och bakpulver i de blöta ingredienserna. Rör ihop allt. Ta bort 12 nötter från förpackningen och spara dem till dekoration.
  • 5
    Hacka resten av nötterna grovt tillsätt dem tillsammans med både den vita chokladen och karamellchokladen. Rör ihop allt. Fördela smeten i formen.
  • 6
    Dekorera varje brownie med en av de 12 nötterna. Ugnsbaka i 15 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt den svalna i fem minuter. Ta försiktigt bort dina brownies från pannan. Serveras bäst varm och med vaniljglass. Alternativt kan de förvaras i en lufttät behållare i två dagar.