Pasta med kyckling, tomat, fond, ramslök och parmesan

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pasta med kyckling, tomat, fond, ramslök och parmesan
Om du inte orkar stå länge i köket idag, kommer här ett tips på enkel middagsmat. Om du har andra grönsaker än de som står i receptet eller om du till exempel har någon bit korv istället för kyckling, kan pastareceptet anpassas efter det du har hemma eller efter din personliga smak.
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Kycklingfond:
  • 1 lök
  • 1 stjälk selleri
  • 1 morot
  • Skrovet från en kyckling
  • 1 hel vitlök
  • 1 kvist timjan
  • 1 stjälk bladpersilja
  • 10 pepparkorn
  • Vatten
Pasta:
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor skurna i tunna skivor
  • ½ röd chili, finhackad utan kärnor
  • 2 dl passerade tomater
  • 3 dl kycklingfond
  • 200 g kycklingkött plockat från skrovet
  • 100 g ramslök, spenat eller mangold
  • 500 g pasta, fusilli eller penne
  • Nyriven parmesan till servering
  • Gör så här

  • 1
    Kycklingfond:
  • 2
    Gör först kycklingfonden. Skär lök, selleri och morot i grova bitar.
  • 3
    Plocka av köttet från kycklingen och ställ åt sidan. Lägg därefter skrovet i en gryta med grönsaker, vitlök, örter och pepparkorn. Häll på vatten så att det precis täcker.
  • 4
    Sätt grytan på plattan och koka upp fonden. Skumma ytan med jämna mellanrum i början av processen.
  • 5
    Sänk sedan värmen så att fonden kokar sakta. Detta är mycket viktigt eftersom fonden blir grumlig annars.
  • 6
    Låt fonden småkoka i minst två timmar men gärna fyra.
  • 7
    Sila fonden genom en finmaskig sil och ställ den åt sidan.
  • 8
    Pastan:
  • 9
    Sätt en gryta på plattan, häll i 2 msk olivolja och tillsätt vitlök och chili. Fräs tills vitlöken börjar få lite färg och tillsätt sedan de passerade tomaterna.
  • 10
    Låt tomatsåsen småkoka i 10–15 minuter och tillsätt kycklingfonden. Lägg kycklingköttet i grytan och låt det bli genomvarmt.
  • 11
    Tillsätt slutligen ramslök, spenat eller vad du väljer att använda. Låt det koka med tills bladen mjuknar. Smaka av med salt och peppar.
  • 12
    Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan men kom ihåg att spara en kopp av pastavattnet.
  • 13
    Blanda pastan väl med såsen och tillsätt lite pastavatten om det behövs.
  • 14
    Servera pastan i skålar med nyriven parmesan och ett par droppar olivolja.