En smakrik variant på den klassiska bullen – mjuk deg rullad med läcker basilika-pesto, soltorkade tomater och krämig mozzarella. Den här pizzabullen bakas och serveras i en mugg och är det ultimata snackset med den välbekanta smaken av en Caprese-sallad, men varm och gyllenbrun.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjöl
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 250 g vetemjöl
- 4 g snabbjäsande torrjäst
- ½ tsk salt
- 100 ml ljummen mjölk
- 1 ägg från frigående höns
- 50 g rumstempererat smör
Fyllning:
- 4 msk basilikapesto
- 85 g hackade soltorkade tomater
- 115 g riven mozzarella
-
Gör så här
-
1Blanda mjöl, jäst och salt i en stor skål. Tillsätt varm mjölk, ägg och mjukt smör. Blanda till en mjuk deg och knåda sedan på en mjölad yta i ca. 8 minuter tills degen är slät och elastisk. Lägg degen i en lätt oljad skål, täck över och låt jäsa i 1 timme, eller tills den har fördubblats i storlek.
-
2Slå ner degen och kavla ut den till en rektangel på en lätt mjölad yta. Bred basilikapeston jämnt över degen och strö sedan över de hackade soltorkade tomaterna och den rivna mozzarellan. Rulla degen hårt till en rulle och skär den i 6 lika stora delar.
-
3Lägg varje bulle i en smord Le Creuset-mugg. Täck över dem och låt dem jäsa igen i 30 minuter. Förvärm ugnen till 180 °C. Grädda bullarna i 20 minuter tills de är gyllenbruna och puffiga.
-
4Servera varm direkt från muggen. Valfritt: Garnera med lite extra pesto och ett färskt basilikablad innan servering.