Paj med tomater och fetaost

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Paj med tomater och fetaost
Denna läckra paj med 6 ingredienser är perfekt för en lätt lunch eller middag, och den är klar på under 30 minuter.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 g smördeg i en tunn fyrkant på ca 28 x 28 cm
  • 250 g Heirloom-babytomater, halverade
  • 100 g fetaost, vispad
  • Skalet från 1 citron
  • En näve hackad gräslök
  • Mjölk till pensling
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen: 210 °C/varmluft: 190°C/gas 7
  • 2
    Placera smördegen i botten av din 26 cm non-stick bakform. Degen ska vara lite för stor för att kanterna ska kunna vikas in.
  • 3
    Blanda citronskalet med den vispade fetaosten. Täck botten med fetaostblandningen och fördela tomaterna över fetaosten. Pensla sedan pajdegens kanter med mjölk. Vik in degkanterna och pensla igen med mjölk.
  • 4
    Sätt in pajen i den varma ugnen och grädda i 20-30 minuter tills degen är gyllenbrun. Ta ut pajen och låt den vila några minuter innan du lyfter upp den ur formen. Garnera med gräslök.
  • 5
    Ta bort pajen från formen när den svalnat och lägg den på ett serveringsfat. Toppa med några droppar olivolja, havssalt och svartpeppar.