Vår brödform är perfekt för dessa smarriga ostbullar och de är gjorda med det mest utsökta vitlökssmöret som tar smaken till nya höjder!
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Bröd och gryn
 
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
			        
			            Brödform Signature gjutjärn 
		
			            
			            
			                
    
        
            
            
    
    
        
            
            
                
                
                    
                
                        
                        
	3 119,00 kr.
	
                        
                    
                
            
        
        
        
            
                
                
                
                    
                        
                    
                
            
	2 339,00 kr.
	
            
        
    
        
    
			            
			        
			        
			        
			        
			        
	            
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
BRIOCHEDEG
                            - 160 g mjölk
 - 20 g socker
 - 15 g jäst
 - 1 ägg
 - 1 tsk salt
 - 350 g vetemjöl
 - 65 g smör, mjukt
 - 150 g gouda (eller revet mozzarella)
 
VITLÖKSSMÖR
                            - 60 g smör
 - 2 vitlöksklyftor
 - 2 nävar basilika
 - Flingsalt
 
- 
                            
Gör så här
 - 
                                1DAG 1:
 - 
                                2FÖRBERED: Tänk på att ta bort smöret i god tid så att det blir mjukt före användning.
 - 
                                3BRIOCHEDEG: Börja med att värma upp mjölken och häll den i en mixerskål. Tillsätt jäst och socker och rör tills det lösts upp. Tillsätt salt, ägg och mjöl och rör om i ca 10 min tills degen är smidig, homogen och släpper skålens kanter. Tillsätt sedan smör i tärningar, lite i taget, degen ska absorbera smöret innan du tillsätter mer. Låt degen arbeta i ca 5 min efter att allt smör har absorberats tills den är fin och blank. Täck skålen med plastfolie och låt den jäsa i 20 min i rumstemperatur och sedan i kylskåp över natten.
 - 
                                4DAG 2:
 - 
                                5FORMNING: Börja med att riva osten på ett rivjärn och ställ åt sidan. Ta ut degen ur kylskåpet och låt den vila i 10-15 min innan du fortsätter. Dela upp degen i 8 eller 12 lika stora bitar och rulla varje bit till en boll. Rulla sedan varje boll till en platt cirkel och bred ut ost i mitten. Sammanfoga de 4 ändarna i mitten och tryck sedan ihop kanterna. Ta sedan de 4 nya ändarna och för samman dem i mitten för att försluta fyllningen. Vänd på bollen och rulla den försiktigt till en rund form. Bred ut de fyllda briochebullarna i brödformen. Låt jäsa med locket på i 45 min till dubbel storlek. Sätt på ugnen på 210 grader över/undervärme och sätt ett galler i mitten av ugnen.
 - 
                                6BAKNING: Pensla bullarna med ägg och lägg på locket. Baka i 15 min med locket på, vrid sedan ner ugnen till 180 grader och fortsätt grädda utan lock i ca 20 min. tills de är vackert gyllene.
 - 
                                7VITLÖKSSMÖR: Medan bullarna gräddas, förbered ditt vitlökssmör. Smält smör och finhackad vitlök i en gryta och låt sjuda i 2 minuter innan du tar bort det från värmen och tillsätter finhackad basilika.
 - 
                                8SERVERING: Pensla bullarna med vitlökssmör så snart de har kommit ut ur ugnen och njut av dem varma. Bullarna är godast varma, annars stelnar osten. Du kan värma dem i ugnen dagen efter.
 
TIPS:
                        
                             
                                 Vi rekommenderar att du gör degen dagen innan och låter den jäsa kallt. Men om du vill göra den samma dag kan du använda 20 g jäst och låta degen jäsa på en varm plats i 1-1,5 timme i stället för i kylen.