Bananpannkakor med kokos

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Bananpannkakor med kokos
Prova en hälsosam version utan socker, gjord på banan, kokos och fullkornsmjöl. Få dem extra spröda och rustika på en gjutjärnspanna.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk riven kokos
  • 1 tsk rivet skal av en ekologisk citron
  • 2 msk fullkornsmjöl
  • smör till stekning
Till servering:
  • Bananskivor
  • Riven kokos
  • Riven choklad (kan uteslutas)
  • Gör så här

  • 1
    Mosa bananen.
  • 2
    Vispa ihop ägg och mjölk med riven kokos och rivet citronskal i en skål.
  • 3
    Blanda ned den mosade bananen och mjölet till en smet.
  • 4
    Smält lite smör i en stekpanna. Häll lite smet i pannan och stek pannkakan i 2-3 minuter på varje sida. Fortsätt med resten av smeten.
  • 5
    Servera bananpannkakorna med skivade bananer, riven kokos och eventuellt riven choklad.