Vegansk vintersoppa med grönsaker

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vegansk vintersoppa med grönsaker
Gör en stor sats av den här soppan och frys in den. Så att du alltid har en varm och näringsrik måltid. Det är perfekt för en vintermiddag och det perfekta sättet att få i sig alla grönsaker.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 30 ml kokosolja
  • 2 purjolökar, tvättade och hackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 480 g frysta ärtor
  • 400 g babyspenat
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1,2 dl nyhackad persilja
  • 1,2 dl nyhackad koriander
  • 400 g kokosmjölk
  • Havssalt och nymald svartpeppar
  • Servera med olivolja och ärtskott
  • Gör så här

  • 1
    Värm en 26 cm Le Creuset Signature rund gryta eller soppgryta på medelhög värme och tillsätt kokosoljan. Tillsätt purjolöken och fräs tills den är genomskinlig. Tillsätt purjolöken och fräs tills den är genomskinlig. Tillsätt de frysta ärtorna och babyspenaten och blanda väl.
  • 2
    Häll i buljongen och lägg på locket på grytan. Låt det puttra i 5 minuter. Ta av locket och krydda allt väl. Tillsätt örterna och häll soppan i en mixer. Tillsätt örterna och häll soppan i en mixer. Häll tillbaka soppan i grytan och ställ den på medelvärme. Vispa i kokosmjölken och smaka av.
  • 3
    Serveras med lite olivolja och ärtskott. Det här receptet går även bra att servera med surdegskex.