En lätt och krämig panna cotta gjord på grädde, vanilj och yoghurt – en perfekt, elegant dessert som är enkel att servera i en mugg. Den här desserten är smakrik, mjuk och inte för söt, och är en uppfriskande avslutning på vilken måltid som helst.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 600 ml grädde
- 150 g socker
- 3 tsk vaniljextrakt
- 600 g naturell yoghurt
- 5 blad gelatin
Pålägg:
- Jordgubbar som har konserverats i sockerlag
- Krusbärskompot
- Smulad shortbread och kanderade citroner
- Vispad grädde med limeskal
- Blåbär beströdda med socker
- Körsbärskompott med vispad grädde
-
Gör så här
-
1Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-7 minuter tills de är mjuka. Värm grädde och socker i en kastrull på medelvärme tills sockret har löst sig och blandningen är varm men inte kokande. Ta bort blandningen från värmen och rör i vaniljen.
-
2Krama bort överflödigt vatten från gelatinbladen och vispa ner dem i den varma gräddblandningen tills de har löst sig helt. Låt svalna något.
-
3Vispa yoghurten i en stor skål tills den är slät. Tillsätt långsamt den avsvalnade gräddblandningen till yoghurten. Vispa tills allt är helt blandat och silkeslent. Häll blandningen genom en fin sil. Häll blandningen i 6 Le Creuset-muggar. Täck över muggarna och ställ dem i kylskåpet i minst 4 timmar, eller tills blandningen är fast.
-
4Servera dem som de är eller toppa med våra förslag på topping. En dessert som är lätt, krämig och inte för söt.