Vaniljyoghurt panna cotta

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vaniljyoghurt panna cotta
En lätt och krämig panna cotta gjord på grädde, vanilj och yoghurt – en perfekt, elegant dessert som är enkel att servera i en mugg. Den här desserten är smakrik, mjuk och inte för söt, och är en uppfriskande avslutning på vilken måltid som helst.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 600 ml grädde
  • 150 g socker
  • 3 tsk vaniljextrakt
  • 600 g naturell yoghurt
  • 5 blad gelatin
Pålägg:
  • Jordgubbar som har konserverats i sockerlag
  • Krusbärskompot
  • Smulad shortbread och kanderade citroner
  • Vispad grädde med limeskal
  • Blåbär beströdda med socker
  • Körsbärskompott med vispad grädde
  • Gör så här

  • 1
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-7 minuter tills de är mjuka. Värm grädde och socker i en kastrull på medelvärme tills sockret har löst sig och blandningen är varm men inte kokande. Ta bort blandningen från värmen och rör i vaniljen.
  • 2
    Krama bort överflödigt vatten från gelatinbladen och vispa ner dem i den varma gräddblandningen tills de har löst sig helt. Låt svalna något.
  • 3
    Vispa yoghurten i en stor skål tills den är slät. Tillsätt långsamt den avsvalnade gräddblandningen till yoghurten. Vispa tills allt är helt blandat och silkeslent. Häll blandningen genom en fin sil. Häll blandningen i 6 Le Creuset-muggar. Täck över muggarna och ställ dem i kylskåpet i minst 4 timmar, eller tills blandningen är fast.
  • 4
    Servera dem som de är eller toppa med våra förslag på topping. En dessert som är lätt, krämig och inte för söt.