Tiramisu
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter
Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2
1-2
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
En krämig, drömlik tiramisu serverad i en mugg – alla klassiska smaker av ladyfingers, kaffe och sammetslen mascarpone i vackra lager, perfekt för att skämma bort sig själv.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjölkprodukter
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 1 dubbel espresso
- 6 ladyfingers, vardera skurna i 3 bitar
- 250 ml vispgrädde
- 4 msk Mascarpone
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2 msk siktat florsocker
- Kakaopulver att strö över
-
Gör så här
-
1Vispa grädden i en bunke tills den bildar styva toppar. Tillsätt mascarponen och vispa försiktigt. Tillsätt vaniljextrakt och florsocker till blandningen. Undvik att vispa för mycket. Ställ åt sidan.
-
2Doppa ladyfingerbitarna snabbt i den avsvalnade espresson – undvik att blötlägga dem, doppa dem kort. Montera din tiramisu genom att placera ett lager kaffedoppade ladyfingers i botten av varje Le Creuset Stoneware 200 ml London-mugg. Tillsätt sedan ett generöst lager av den vispade mascarponekrämen. Upprepa lagren igen och avsluta med ett lager av mascarponekrämen. Du kan spritsa det sista lagret ovanpå med önskat sprutmunstycke (valfritt).
-
3Täck över och kyl i minst 1 timme (eller över natten). Strö över kakaopulver före servering.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Upptäck allt från klassiska rätter och vackra bakverk till exotiska specialiteter.
RECEPT
Sufflé med vit choklad
Använd denna perfekt lätta och luftiga sufflé för att demonstrera dina kulinariska färdigheter. Det är den perfekta efterrätten när du vill imponera på dina gäster.
VI ANVÄNDE
Stapelbar ramekin stengods
RECEPT
Crème Brûlée med pepparkakssmak och pepparkaksstjärnor
Läcker juldessert med massor av kryddor och vackra ingefärskakor formade som stjärnor.
VI ANVÄNDE
Minigryta stengods
RECEPT
Pot de Crème med rött vin och choklad
Kombinera mörk choklad och rött vin för att skapa en lyxig och utsökt pot de crème. För att uppnå en silkeslen konsistens måste äggulorna långsamt vispas med varm grädde och gräddas i ramekins i ett vattenbad, där värmen fördelas försiktigt och jämnt. Denna dekadenta dessert är det perfekta slutet på din nästa middagsbjudning. Pot de crème kan göras upp till två dagar i förväg, så allt du behöver göra efter middagen är att toppa dem med vispad grädde och njuta av stunden.
VI ANVÄNDE
Minigryta stengods
RECEPT
Vit chokladmousse med citron och kristalliserade bär
Denna eleganta dessert består av en utsökt vit chokladmousse med färsk citron som omsluter en härlig kärna av bär. Toppad med kristalliserade bär för en explosion av färg och sötma.
VI ANVÄNDE
Stapelbar ramekin stengods