Tiramisu

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Tiramisu
En krämig, drömlik tiramisu serverad i en mugg – alla klassiska smaker av ladyfingers, kaffe och sammetslen mascarpone i vackra lager, perfekt för att skämma bort sig själv.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 6 ladyfingers, vardera skurna i 3 bitar
  • 250 ml vispgrädde
  • 4 msk Mascarpone
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 msk siktat florsocker
  • Kakaopulver att strö över
  • Gör så här

  • 1
    Vispa grädden i en bunke tills den bildar styva toppar. Tillsätt mascarponen och vispa försiktigt. Tillsätt vaniljextrakt och florsocker till blandningen. Undvik att vispa för mycket. Ställ åt sidan.
  • 2
    Doppa ladyfingerbitarna snabbt i den avsvalnade espresson – undvik att blötlägga dem, doppa dem kort. Montera din tiramisu genom att placera ett lager kaffedoppade ladyfingers i botten av varje Le Creuset Stoneware 200 ml London-mugg. Tillsätt sedan ett generöst lager av den vispade mascarponekrämen. Upprepa lagren igen och avsluta med ett lager av mascarponekrämen. Du kan spritsa det sista lagret ovanpå med önskat sprutmunstycke (valfritt).
  • 3
    Täck över och kyl i minst 1 timme (eller över natten). Strö över kakaopulver före servering.