Spaghetti med grön ärtpesto

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Spaghetti med grön ärtpesto
Denna underbara gryta är en utsökt middag som kan tillagas på mindre än 30 minuter. För att göra det extra enkelt föreslår vi att du använder frysta ärtor och köpt basilikapesto.
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g frysta gröna ärtor, plus extra till servering
  • 60 ml vatten
  • 125 g basilikapesto, köpt
  • Saft och skal av 1 citron
  • 500 g spagetti
  • Getost eller parmesan till servering
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • Gör så här

  • 1
    Tillsätt vatten i en djup gryta i rostfritt stål, krydda med salt och koka upp. Blanchera ärtorna, ta upp dem med hålslev och lägg dem omedelbart i isvatten, så att de håller sig gröna och fräscha, och ställ åt sidan. Koka pastan i samma vatten tills den är al dente.
  • 2
    Medan pastan kokar gör du ärtpeston genom att låta 500 g ärtor rinna av och mixa dem med vatten, basilikapesto samt skal och saft från en citron till en slät smet. Smaksätt efter smak.
  • 3
    När pastan är klar, låt den rinna av och spara en slev eller två av pastavattnet. Häll tillbaka den varma pastan i grytan och vänd ner ärtpeston. Tillsätt ett par matskedar av det sparade pastavattnet för att lossa pastan och göra såsen lite krämigare.
  • 4
    Servera i skålar medan den är varm och toppa med smulad getost eller riven parmesan. Garnera med ärtor och ärtskott och några droppar olivolja, och servera.