Puttanesca med blomkål och aubergine
SVÅRIGHETSGRAD
                          
                             
                             Lättlagat
                             Lättlagat
                          
                      FÖRBEREDELSETID
                          
                            Under 30 minuter
                             Under 30 minuter
                          
                      TILLAGNING
                          
                            Under 1 timme
                             Under 1 timme
                          
                      ANTAL PERSONER
                          
                            4-6
                             4-6
                          
                      - TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
 - DEL
 - TRYCK
 
                    - TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
 - DEL
 - TRYCK
 
                          
                              Gör dig redo för oförglömliga smaker med vår puttanescasås. För en vegetarisk version, utelämna helt enkelt ansjovisen.
                          
                      
                      TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
			        
			            Stekpanna m/trähandtag Signature gjutjärn 
		
			            
			            
			                
    
        
			        
			        
			        
			        
	            
            
            
    
    
        
        
        
            
                
                
                
                    
                        
                    
                
            
	2 769,00 kr.
	
            
        
    
        
    
			            
			        
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
- Olivolja
 - 2 auberginer, skurna i 3 cm stora tärningar
 - Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
 - 1 stort eller 2 små blomkålshuvuden, tjockt skivade eller buketter
 - 400 g färska körsbärstomater
 - 500 g färska plommontomater, halverade
 - 4 skalade vitlöksklyftor
 - 1 stor rödlök, skalad och skuren i små klyftor
 - 100 g svarta oliver utan kärnor
 - 90 g marinerade soltorkade körsbärstomater och 50 ml vätska från burken
 - 3 kvistar oregano
 - 6-8 ansjovis
 - 50 g kapris
 - Krispigt ciabattabröd till servering
 
- 
                            
Gör så här
 - 
                                1Placera en stekpanna i gjutjärn (28 cm) på medelhög värme och tillsätt olivolja. Stek auberginerna tills de är gyllene och lätt stekta på alla sidor, krydda efter smak, ta upp ur pannan och ställ åt sidan. Stek blomkålsskivorna i lite mer olivolja tills de är gyllenbruna, krydda och ställ åt sidan.
 - 
                                2Häll lite extra olivolja i samma stekpanna och tillsätt tomater, vitlök, lök, oliver, soltorkade körsbärstomater, vätskan från tomatburken, oregano och ansjovis. Krydda med svartpeppar och bara lite salt, eftersom ansjovisen och oliverna redan är salta.
 - 
                                3Koka under omrörning i 20-25 minuter tills alla grönsaker är mjuka, lite klibbiga och har blandats till en tjock sås. Tillsätt aubergine, blomkål och kapris i den varma såsen och koka försiktigt på låg värme tills blomkålen är genomkokt. Servera varm med knaprigt ciabattabröd.
 
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept 
            Hitta allt från klassiska rätter, vackra kakor och exotiska specialiteter. 
        
        
	            
                        RECEPT
                    
                    
                           Gnocchi med bakad kronärtskocka och spenat
                    
                    
                        
                         	Unna dig denna gnocchi one pot som kan avnjutas direkt från ugnen. Vår tolkning av detta klassiska recept är ett utmärkt sätt att uppleva alla dina favoritostar. Tillsätt gärna lite ädelost eller ricotta om du vill.
                         
                    
                    
                        
                            VI ANVÄNDE
                        
                        
                        Sauteusegryta m/glaslock Toughened Non-Stick 
                    
                
	            
                        RECEPT
                    
                    
                           Halstrad lax med vårgrönsaker
                    
                    
                        
                         	Krispig lax av restaurangkvalitet kan enkelt skapas hemma med Le Creuset. Kombinera med späd broccoli och söta ärtor för en fräsch måltid.
                         
                    
                    
                        
                            VI ANVÄNDE
                        
                        
                        Stekpanna Toughened Non-Stick 
                    
                
	            
                        RECEPT
                    
                    
                           Deglaserad ribeye med dubbelfriterade pommes frites
                    
                    
                        
                         	Skapa den perfekta middagen med biff och pommes frites med våra pannor i 3-lagers rostfritt stål! Stek och karamellisera din biff utan ansträngning och gör snabbt en sås genom att deglasera pannan efteråt.
                         
                    
                    
                        
                            VI ANVÄNDE
                        
                        
                        Stekpanna 3-ply rostfritt stål 
                    
                
	            
                        RECEPT
                    
                    
                           Spaghetti med grön ärtpesto
                    
                    
                        
                         	Denna underbara gryta är en utsökt middag som kan tillagas på mindre än 30 minuter. För att göra det extra enkelt föreslår vi att du använder frysta ärtor och köpt basilikapesto.
                         
                    
                    
                        
                            VI ANVÄNDE
                        
                        
                        Gryta 3-ply rostfritt stål 
                    
                
	            
                                
                                   Glaserade köttbullar av fläskkött i teriyakisås
                                
                            
                        SVÅRIGHETSGRAD
                                     
                                     Lättlagat
                                 TILLAGNING
                                     Under 30 minuter
                                 
                        RECEPT
                    
                    
                           Glaserade köttbullar av fläskkött i teriyakisås
                    
                    
                        
                         	Detta läckra, salta och söta recept har allt du behöver för en middag mitt i veckan. Det bästa är att det är en gryta, så du kan behålla alla de underbara lagren av smaker från början till slut.
                         
                    
                    
                        
                            VI ANVÄNDE
                        
                        
                        Buffétgryta gjutjärn