Pumpasoppa - med bakad pumpa

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under två timmar Under två timmar
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Pumpasoppa - med bakad pumpa
En utsökt balans mellan sött och kryddigt. Den här rejäla skålen med soppa på rostad pumpa är den perfekta huvudrätten på din Halloween-fest.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 kg hackad pumpa
  • 1 hel vitlök, delad på mitten
  • 2 tärnade röda lökar
  • 10 g plockade timjanblad
  • ½ tesked malen muskot
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja
  • 1,5 l grönsaksbuljong
TILL SERVERING
  • Grädde, färsk timjan, baguette
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 180°C.
  • 2
    Placera alla ingredienserna utom buljongen i en stor Le Creuset-ugnsform. Häll på generöst med olivolja och blanda ihop, se till att alla ingredienserna är täckta. Ställ in den i ugnen i en och en halv timme och kontrollera med jämna mellanrum att grönsakerna inte fastnar. När de har lagats klart, ta ut dem ur ugnen och placera innehållet från ugnsformen i en stor gryta (avlägsna skalet på vitlöken). Häll över buljongen och koka upp på medelhög temperatur. Minska värmen och låt sjuda i 10 minuter så att alla smakerna kombineras.
  • 3
    Använd en stav- eller kannmixer för att mixa soppan tills den är jämn och silkeslen. Krydda efter smak.
  • 4
    Servera med en skvätt färsk grädde, plockad timjan och en knaprig ciabatta eller baguette. Servera i Le Creusets 20 cm pumpagryta.
 
Kockens tips
Soppan kan frysas och håller i kylen i upp till fyra dagar.
Tillsätt chili och ingefära i rostningsprocessen och toppa med kokosgrädde för en annan smak.
 
 
Le Creuset