![Pumpasoppa - med bakad pumpa](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwee61feb2/LC_20210818_ZA_LS_YC_HALLOWEEN2021_025.jpg)
En utsökt balans mellan sött och kryddigt. Den här rejäla skålen med soppa på rostad pumpa är den perfekta huvudrätten på din Halloween-fest.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 2 kg hackad pumpa
- 1 hel vitlök, delad på mitten
- 2 tärnade röda lökar
- 10 g plockade timjanblad
- ½ tesked malen muskot
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja
- 1,5 l grönsaksbuljong
TILL SERVERING
- Grädde, färsk timjan, baguette
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 180°C.
-
2Placera alla ingredienserna utom buljongen i en stor Le Creuset-ugnsform. Häll på generöst med olivolja och blanda ihop, se till att alla ingredienserna är täckta. Ställ in den i ugnen i en och en halv timme och kontrollera med jämna mellanrum att grönsakerna inte fastnar. När de har lagats klart, ta ut dem ur ugnen och placera innehållet från ugnsformen i en stor gryta (avlägsna skalet på vitlöken). Häll över buljongen och koka upp på medelhög temperatur. Minska värmen och låt sjuda i 10 minuter så att alla smakerna kombineras.
-
3Använd en stav- eller kannmixer för att mixa soppan tills den är jämn och silkeslen. Krydda efter smak.
-
4Servera med en skvätt färsk grädde, plockad timjan och en knaprig ciabatta eller baguette. Servera i Le Creusets 20 cm pumpagryta.
Kockens tips
Soppan kan frysas och håller i kylen i upp till fyra dagar.
Tillsätt chili och ingefära i rostningsprocessen och toppa med kokosgrädde för en annan smak.
![Le Creuset](https://www.lecreuset.se/on/demandware.static/Sites-LCSE-Site/-/default/dwa1619bb4/images/chefs-notes.jpg)