Iced Whipped Matcha
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter
Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2
1-2
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
En sval och krämig variant av en kaféfavorit – mjuk, vispad matcha serverad med iskall mjölk i en mugg. Den är lätt, uppfriskande och vacker att titta på. Perfekt att sippa långsamt eller som en uppfriskande dryck på eftermiddagen.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjölkprodukter
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- ½ msk matchapulver
- 2 msk siktat florsocker
- 120 ml kyld kokosgrädde (den fasta massan högst upp i burken med kokosgrädde)
- 500 ml kyld kokosmjölk
- Rostad, riven kokosnöt till servering
-
Gör så här
-
1Vispa den kylda kokosgrädden i en medelstor skål tills den bildar mjuka toppar. Tillsätt matchapulver och florsocker och vispa tills allt är blandat.
-
2Fyll varje mugg med isbitar. Fördela den kalla kokosmjölken mellan två muggar och toppa med den vispade matchan. Strö över den rostade, rivna kokosen. Servera genast.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Upptäck allt från klassiska rätter och vackra bakverk till exotiska specialiteter.
RECEPT
Sufflé med vit choklad
Använd denna perfekt lätta och luftiga sufflé för att demonstrera dina kulinariska färdigheter. Det är den perfekta efterrätten när du vill imponera på dina gäster.
VI ANVÄNDE
Stapelbar ramekin stengods
RECEPT
Crème Brûlée med pepparkakssmak och pepparkaksstjärnor
Läcker juldessert med massor av kryddor och vackra ingefärskakor formade som stjärnor.
VI ANVÄNDE
Minigryta stengods
RECEPT
Pot de Crème med rött vin och choklad
Kombinera mörk choklad och rött vin för att skapa en lyxig och utsökt pot de crème. För att uppnå en silkeslen konsistens måste äggulorna långsamt vispas med varm grädde och gräddas i ramekins i ett vattenbad, där värmen fördelas försiktigt och jämnt. Denna dekadenta dessert är det perfekta slutet på din nästa middagsbjudning. Pot de crème kan göras upp till två dagar i förväg, så allt du behöver göra efter middagen är att toppa dem med vispad grädde och njuta av stunden.
VI ANVÄNDE
Minigryta stengods
RECEPT
Vit chokladmousse med citron och kristalliserade bär
Denna eleganta dessert består av en utsökt vit chokladmousse med färsk citron som omsluter en härlig kärna av bär. Toppad med kristalliserade bär för en explosion av färg och sötma.
VI ANVÄNDE
Stapelbar ramekin stengods