En hälsosam och lätt frukostfrittata – eller en lätt lunch. Perfekt till alla hjärtans dag!
HUVUDINGREDIENSER
- Ägg
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- Olivolja
- 2 msk smör till stekning
- 8 ägg (från frigående höns eller ekologiska)
- 6 sparrisstjälkar, blancherade och vardera delade i 4 bitar
- 100 g blancherade färska ärtor
- 40 g babyspenat
- En kvist färsk timjan
- 50 g parmesan, riven
- Salt, efter smak
- Svartpeppar, efter smak
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 190 °C.
-
2Värm lite olivolja med 2 msk smör i din Le Creuset Signature hjärtformade gjutjärnsgryta på medelvärme.
-
3Knäck äggen i en stor skål, tillsätt riven parmesanost och vispa lätt med en gaffel, tillsätt sedan salt och nymalen svartpeppar. Häll de vispade äggen i grytan och dra försiktigt äggblandningen mot mitten av grytan med en degskrapa under tillagningen.
-
4Häll den blancherade sparrisen, färska ärtorna och babyspenaten över äggblandningen och strö över timjan. Tillaga tills äggblandningen stelnat runt kanterna, ställ sedan in formen i ugnen och tillaga i 15–20 minuter.
-
5Servera varm eller rumstempererad med rostat surdegsbröd.
-
6Lägg till en grönsallad för en lättare lunch.