Frittata med vårgrönt

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Frittata med vårgrönt
En hälsosam och lätt frukostfrittata – eller en lätt lunch. Perfekt till alla hjärtans dag!
HUVUDINGREDIENSER
  • Ägg
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja
  • 2 msk smör till stekning
  • 8 ägg (från frigående höns eller ekologiska)
  • 6 sparrisstjälkar, blancherade och vardera delade i 4 bitar
  • 100 g blancherade färska ärtor
  • 40 g babyspenat
  • En kvist färsk timjan
  • 50 g parmesan, riven
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 190 °C.
  • 2
    Värm lite olivolja med 2 msk smör i din Le Creuset Signature hjärtformade gjutjärnsgryta på medelvärme.
  • 3
    Knäck äggen i en stor skål, tillsätt riven parmesanost och vispa lätt med en gaffel, tillsätt sedan salt och nymalen svartpeppar. Häll de vispade äggen i grytan och dra försiktigt äggblandningen mot mitten av grytan med en degskrapa under tillagningen.
  • 4
    Häll den blancherade sparrisen, färska ärtorna och babyspenaten över äggblandningen och strö över timjan. Tillaga tills äggblandningen stelnat runt kanterna, ställ sedan in formen i ugnen och tillaga i 15–20 minuter.
  • 5
    Servera varm eller rumstempererad med rostat surdegsbröd.
  • 6
    Lägg till en grönsallad för en lättare lunch.