Chokladkaka med flytande chokladkärna

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Chokladkaka med flytande chokladkärna
En läcker chokladkaka med flytande chokladkärna – tillagad och serverad direkt i en mugg. Det här receptet är snabbt, enkelt att göra och rikt på choklad.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 ml mjölk
  • 2 frigående eller ekologiska ägg
  • 90 g smält och avsvalnat smör
  • 120 g självjäsande mjöl
  • 4 msk kakaopulver
  • 220 g farinsocker
Flytande chokladkärna:
  • 2 msk kakaopulver
  • 135 g brunt farinsocker
  • 150 ml kokande vatten
  • Crème fraîche till servering
  • Gör så här

  • 1
    Vispa ihop mjölk, ägg och smält smör i en stor skål. Tillsätt mjöl, kakaopulver och farinsocker och rör om tills en jämn deg bildas. Fördela smeten i 4 smorda Le Creuset Stoneware 380 ml U-muggar och 350 ml London-muggar.
  • 2
    Blanda kakaopulvret och farinsockret med den flytande chokladkärnan i en separat skål. Strö den torra blandningen jämnt över varje mugg.
  • 3
    Fördela försiktigt det kokande vattnet mellan de fyra muggarna genom att hälla vattnet över baksidan av en sked, direkt på ytan av varje kaka. Se till att muggarna inte är mer än drygt halvvägs fulla, annars kommer blandningen att rinna över under gräddningen.
  • 4
    Placera muggarna på en bakplåt och grädda i 180 °C i 20 minuter. Kontrollera kakorna och grädda sedan i ytterligare 12 minuter tills de har jäst och blivit fasta på toppen. Servera omedelbart med en sked crème fraiche eller en kula vaniljglass.
  • 5
    En läcker chokladdessert som är mjuk och krämig inuti – gjord för att avnjutas direkt ur muggen.