Stor, ugnsbakad pannkaka med tre sorters choklad

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
+10 +10
Stor, ugnsbakad pannkaka med tre sorters choklad
Den perfekta godsaken för helgen. Det här dekadenta bakverket som lagats i Le Creusets ugnstillbehör serveras helst varmt direkt från ugnen med grillade marshmallows och generösa kulor vaniljglass.
HUVUDINGREDIENSER
  • Choklad
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g vetemjöl
  • 2 matskedar bakpulver
  • 65 g finkornigt strösocker
  • 5 g salt
  • 6 stora ägg från frigående höns, vita och gula separerade
  • 5 dl mjölk
  • 1 tesked vaniljessens
  • 1 dl smält smör
  • 85 g hackad mörk choklad
  • 85 g hackad kolachoklad
  • 85 g hackad vit choklad
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 180 °C/160 °C varmluftsugn/gasmärke 4.
  • 2
    Smörj Le Creusets stora rektangulära ugnsform (33 x 26 cm).
  • 3
    Sikta ihop mjöl och bakpulver, socker och salt.
  • 4
    Vispa ägg, mjölk och vanilj i en stor skål.
  • 5
    Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i de våta ingredienserna.
  • 6
    Vänd varsamt ihop för att skapa en jämn smet och var noga med att inte blanda den för mycket.
  • 7
    Vispa äggvitorna till stela toppar och vänd ner i smeten. Vänd slutligen ner den hackade chokladen.
  • 8
    Häll i den smorda formen och baka i 45–50 minuter tills en isatt sticka kommer ut ren.
  • 9
    Servera varmt med grillade marshmallows, smält choklad och vaniljglass.