Parfait med citron och shortbread

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Parfait med citron och shortbread
En snabb och enkel dessert som görs i en mugg. Oavsett om du är sugen på något fräscht eller behöver något snabbt och sött är den här krämiga citronparfén med smöriga shortbread-lager perfekt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 ml vispgrädde
  • 385 g kondenserad mjölk
  • Skal och saft från 1 citron
  • 100 g mördegskakor (short bread), fint krossade
  • 1 tunt skivad citron
  • 50 g socker
  • 4 msk citronkräm
  • Gör så här

  • 1
    Vispa grädden i en skål tills den bildar mjuka toppar. Vispa i kondenserad mjölk, citronskal och citronsaft. Vispa tills det precis blandats och har en tjock och krämig konsistens.
  • 2
    Strö ett generöst lager krossad shortbread i botten av varje mugg. Sprid ut ett lager av citrongräddblandningen, följt av en sked citronkräm. Upprepa tills muggarna är fyllda och avsluta med ett jämnt lager citrongrädde på toppen. Använd en spritspåse och munstycke efter eget val. Häll resterande citrongräddblandning i spritspåsen och dekorera toppen av varje mugg. Ställ muggarna i kylskåpet så att blandningen stelnar över natten.
  • 3
    Förbered de kanderade citronskivorna strax före servering genom att koka citronskivorna i socker och lite vatten i en liten kastrull på låg värme tills de blir genomskinliga och glänsande. Lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper tills de är helt avsvalnade och hårda. Garnera med en kanderad citronskiva ovanpå varje parfait.