Parfait med citron och shortbread
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter
Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2
1-2
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
En snabb och enkel dessert som görs i en mugg. Oavsett om du är sugen på något fräscht eller behöver något snabbt och sött är den här krämiga citronparfén med smöriga shortbread-lager perfekt.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjölkprodukter
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 250 ml vispgrädde
- 385 g kondenserad mjölk
- Skal och saft från 1 citron
- 100 g mördegskakor (short bread), fint krossade
- 1 tunt skivad citron
- 50 g socker
- 4 msk citronkräm
-
Gör så här
-
1Vispa grädden i en skål tills den bildar mjuka toppar. Vispa i kondenserad mjölk, citronskal och citronsaft. Vispa tills det precis blandats och har en tjock och krämig konsistens.
-
2Strö ett generöst lager krossad shortbread i botten av varje mugg. Sprid ut ett lager av citrongräddblandningen, följt av en sked citronkräm. Upprepa tills muggarna är fyllda och avsluta med ett jämnt lager citrongrädde på toppen. Använd en spritspåse och munstycke efter eget val. Häll resterande citrongräddblandning i spritspåsen och dekorera toppen av varje mugg. Ställ muggarna i kylskåpet så att blandningen stelnar över natten.
-
3Förbered de kanderade citronskivorna strax före servering genom att koka citronskivorna i socker och lite vatten i en liten kastrull på låg värme tills de blir genomskinliga och glänsande. Lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper tills de är helt avsvalnade och hårda. Garnera med en kanderad citronskiva ovanpå varje parfait.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Upptäck allt från klassiska rätter och vackra bakverk till exotiska specialiteter.
RECEPT
Sufflé med vit choklad
Använd denna perfekt lätta och luftiga sufflé för att demonstrera dina kulinariska färdigheter. Det är den perfekta efterrätten när du vill imponera på dina gäster.
VI ANVÄNDE
Stapelbar ramekin stengods
RECEPT
Pot de Crème med rött vin och choklad
Kombinera mörk choklad och rött vin för att skapa en lyxig och utsökt pot de crème. För att uppnå en silkeslen konsistens måste äggulorna långsamt vispas med varm grädde och gräddas i ramekins i ett vattenbad, där värmen fördelas försiktigt och jämnt. Denna dekadenta dessert är det perfekta slutet på din nästa middagsbjudning. Pot de crème kan göras upp till två dagar i förväg, så allt du behöver göra efter middagen är att toppa dem med vispad grädde och njuta av stunden.
VI ANVÄNDE
Minigryta stengods
RECEPT
Pajer med utsökt limekräm
Om du letar efter en underbart enkel sommardessert som lätt kan förberedas i förväg är dessa fräscha pajer det perfekta valet. När de serveras i våra små grytor är de precis lagom stora för att stilla sötsuget.
VI ANVÄNDE
Minigryta stengods
RECEPT
Vit chokladmousse med citron och kristalliserade bär
Denna eleganta dessert består av en utsökt vit chokladmousse med färsk citron som omsluter en härlig kärna av bär. Toppad med kristalliserade bär för en explosion av färg och sötma.
VI ANVÄNDE
Stapelbar ramekin stengods