Den bästa varma chokladen

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Den bästa varma chokladen
En läcker varm choklad inspirerad av fransk ”chocolat chaud”: aromatisk, krämig och inte för söt. Perfekt för mysiga kvällar eller festliga sammankomster.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 liter helmjölk
  • 450 ml vispgrädde
  • 2 msk Florsocker
  • 2 msk osötat kakaopulver, av god kvalitet
  • 1 nypa havssalt, t.ex. Fleur de Sel
  • 450 g finhackad halvsöt eller bittersöt choklad
  • Gör så här

  • 1
    Häll mjölken och grädden i en Le Creuset Holly gjutjärnskastrull och låt det sjuda försiktigt på medelvärme – låt det inte koka.
  • 2
    Vispa ihop florsocker, kakaopulver och en nypa havssalt i en liten skål. Tillsätt blandningen till den sjudande mjölken och grädden och vispa tills den är slät och löst.
  • 3
    Tillsätt den finhackade chokladen och vispa tills den är helt smält och blandat till en tjock, sammetslen varm choklad.
  • 4
    För att få extra skum kan du vispa kort med en stavmixer.
  • 5
    Häll den varma chokladen i Le Creuset Holly stengodsmugg och garnera med vispad grädde och strössel om så önskas.