En läcker varm choklad inspirerad av fransk ”chocolat chaud”: aromatisk, krämig och inte för söt. Perfekt för mysiga kvällar eller festliga sammankomster.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjölkprodukter
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 1 liter helmjölk
- 450 ml vispgrädde
- 2 msk Florsocker
- 2 msk osötat kakaopulver, av god kvalitet
- 1 nypa havssalt, t.ex. Fleur de Sel
- 450 g finhackad halvsöt eller bittersöt choklad
-
Gör så här
-
1Häll mjölken och grädden i en Le Creuset Holly gjutjärnskastrull och låt det sjuda försiktigt på medelvärme – låt det inte koka.
-
2Vispa ihop florsocker, kakaopulver och en nypa havssalt i en liten skål. Tillsätt blandningen till den sjudande mjölken och grädden och vispa tills den är slät och löst.
-
3Tillsätt den finhackade chokladen och vispa tills den är helt smält och blandat till en tjock, sammetslen varm choklad.
-
4För att få extra skum kan du vispa kort med en stavmixer.
-
5Häll den varma chokladen i Le Creuset Holly stengodsmugg och garnera med vispad grädde och strössel om så önskas.