Denna fräscha, hälsosamma och goda sallad är ett bra val för en näringsrik lunch eller som tillbehör till en grillfest.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 2 broccolihuvuden, skurna i buketter
- 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
- Butiksköpt chiliolja, att ringla över salladen
- 1⁄4 rödkål, i strimlor
- 1-2 färsk chili, hackad (valfritt)
- Krispig lök eller saltade jordnötter, att strö över
- Färska citronklyftor som ska pressas
-
Gör så här
-
1Ånga broccolibuketter i en ånginsats (24 cm) i 3-5 minuter tills broccolin har en livlig grön färg och fortfarande har lite tuggmotstånd. Lägg broccolin i isvatten för att stoppa tillagningsprocessen och hålla den knaprig. Häll av och skaka bort överflödigt vatten.
-
2Stek vitlöksklyftorna i chiliolja tills de är knapriga, blanda omedelbart med den strimlade kålen, ångad broccoli och smaka av. Strö över färsk chili, krispig lök eller jordnötter och servera med rikligt med färsk citronsaft.