![Yorkshire Pudding-kanapéer](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw30d05f08/images/content-recipes/HD_720/LC_20210706_GB_RC_CI_r0000000001687_ENG.jpg)
De här utsökta, fluffiga och gyllenbruna yorkshire pudding-kanapéerna är toppade med en räkcocktail för en festlig twist. De smakar som bäst ihop med ett glas crémant.
HUVUDINGREDIENSER
- Ägg
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- Raps eller annan vegetabilisk olja att steka i
- 5 ägg från frigående hönor, vispade
- Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
- 250 g mjöl
- 1 kopp mjölk
TILL SERVERING
- Getost
- Ångade räkor
- Mikrogrönt och skivade rädisor
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 225 °C.
-
2Tillsätt lite vegetabilisk olja i var och en av de 12 fördjupningarna i Le Creusets Toughened Non-Stick muffinsform. Värm i den föruppvärmda ugnen. Detta är ett viktigt steg eftersom att värmen är det som chockar smeten och gör att det puffar upp.
-
3Vispa ihop ingredienserna tills de är klumpfria och häll över i en kanna så är det enklare att hälla smeten i den varma muffinsformen. När oljan har blivit varm fyller du varje fördjupning i muffinsformen till ¾ (var försiktig). Sätt sedan direkt tillbaka formen i ugnen och grädda tills kanapéerna puffat upp och är mörkt gyllenbruna i omkring 15 minuter.
-
4Låt dem kallna något innan du tillsätter en tesked av mjuk getost i varje hålighet. Toppa med ångade räkor, mikroörter eller ätliga blommor och skivade rädisor.