Vit chokladmousse

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Vit chokladmousse
Tre varianter av chokladmousse serverad både i blommor och med blommor.
HUVUDINGREDIENSER
  • Choklad
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 75 g finhackad vit choklad
  • 2 äggvitor
  • 2 msk socker
  • 1 ½ dl lätt crème fraiche
  • 1 msk outspädd flädersaft
  • 1 msk hallonsaft
  • 2 msk espresso-pulver
  • 1 msk färska hallon
  • Gör så här

  • 1
    Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna.
  • 2
    Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa därefter ned sockret.
  • 3
    Vänd ned den svalnade, smälta chokladen i smeten och tillsätt crème fraiche.
  • 4
    Dela moussen i 3 delar och smaksätt försiktigt en tredjedel med hallonsaft, en med espressopulver och en med flädersaft.
  • 5
    Tillsätt de färska hallonen i hallonmoussen.
  • 6
    Fördela moussen i skålarna, lägg på lock och ställ i kylen i minst 4 timmar.
  • 7
    Dekorera med färska bär och ätbara blommor före servering.