Vegetariska vårrullar med jordnötssås

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vegetariska vårrullar med jordnötssås
Dessa vårrullar i regnbågens alla färger får dig att drömma dig bort till en mer tropisk plats! I Vietnam kallas vårrullarna ”Gỏi cuốn”, och de kan fyllas med allt från krispiga grönsaker till stekta räkor. Den både söta och salta jordnötssåsen gör att dessa rullar passar perfekt som mellanmål, förrätt eller som orientaliskt tillbehör till en huvudrätt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 100 g rödkål
  • 100 g morötter
  • 100 g squash
  • 75 g mango
  • 2 salladslökar
  • 1 litet knippe koriander
  • 2 msk. sweet chilisås
  • 1 lime
  • 12 bitar rispapper
Jordnötssås
  • 75 g krispigt jordnötssmör
  • 1 msk. Sriracha
  • 1 msk. Hoisinsås
  • 1 lime efter smak
  • Gör så här

  • 1
    Skär kålen i tunna strimlor. Skala morötterna och skär dem och squashen i tunna stavar på cirka 8 cm. Lägg ner alla grönsakerna i en stor skål.
  • 2
    Skär mango och salladslök i små tärningar, och lägg ned dem i skålen tillsammans med finhackad koriander och finrivet limeskal. Tillsätt chilisås och rör ihop alla ingredienser.
  • 3
    Fukta rispappret enligt anvisningarna på paketet och lägg en liten handfull blandade grönsaker på rispapprets nedre halva. Vik och rulla ihop sidorna för att göra en vårrulle. Upprepa proceduren tills du har 12 färgsprakande vårrullar.
  • 4
    Tillaga jordnötssåsen strax innan servering. Rör ihop alla ingredienserna i en skål till en mjuk, tjock sås. Om du tycker såsen är för tjock kan du tillsätta lite vatten. Smaka ev. av med salt och peppar. Servera jordnötssåsen med vårrullarna och några skivor lime.
 
Tips:
Använd just de grönsaker som du tycker om, eller säsongsgrönsaker, men välj gärna några som är färgglada och krispiga.
 
 
Le Creuset