Vaktel med dadlar

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vaktel med dadlar
Här får du ett läckert taginerecept med vaktel och dadlar.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 små lökar
  • 4 vaktlar, plockade och utan inälvor
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • ¾ kanelstång
  • 1 knivsudd saffran
  • 1/3 tsk mald ingefära
  • Salt och peppar
  • 225 g dadlar
  • 1 tsk smör
  • 2 tsk honung
  • ½-1 kycklingbuljongtärning
  • Rostade sesamfrön
  • Gör så här

  • 1
    Finhacka löken och halvera vaktlarna längs ryggraden.
  • 2
    Hetta upp 1 msk olivolja i en tagine och stek vaktlarna runt om tills de är bruna. Ta sedan upp dem ur taginen och lägg dem åt sidan.
  • 3
    Häll ytterligare 1 msk olivolja i taginen och stek löken på medelvärme tills den är ljusbrun.
  • 4
    Tillsätt 1,5 dl vatten samt kanelstång, saffran, ingefära, salt och peppar.
  • 5
    Koka upp såsen och lägg tillbaka vaktlarna i taginen, sätt på locket och värm i 40 minuter på mycket låg värme.
  • 6
    Halvera dadlarna på längden, ta bort kärnorna och vänd ned dem i taginen tillsammans med smör och honung. Lägg på locket och låt koka i 15 minuter på svag värme.
  • 7
    Ta upp vaktlarna och dadlarna ur taginen och lägg dem på ett varmt serveringsfat.
  • 8
    För att få mer smak på såsen tillsätts en kycklingbuljongtärning.
  • 9
    När rätten serveras läggs vaktlarna och dadlarna på en tallrik, häll därefter över såsen och strö över sesamfrön.