Ugnsstekt kyckling med tranbärsfyllning

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Ugnsstekt kyckling med tranbärsfyllning
Bakformarna är inte endast till söta saker. Här är ett recept på ugnstegt kyckling med tranbärsfyllning. De torkade tranbären ger den ugnsstekta kycklingen en frisk smak. Det enkla och goda receptet passar perfekt både till vardags och fest.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 500 g fläskfärs
  • 100 g torkade tranbär
  • 50 g pistaschmandel
  • ½ hackad lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 25 ml smält smör
  • Salt och peppar
  • 2 lökar skurna i klyftor att lägga på plåten
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 190° C.
  • 2
    Lägg fläskfärsen i en skål och tillsätt tranbär, pistaschmandel, hackad lök, vitlök, ägg och smält smör. Krydda med salt och peppar och blanda ihop ordentligt.
  • 3
    Fyll kycklingen med en del av blandningen. Se till att skinnet täcker köttet helt och gnid in kycklingen utvändigt med salt och peppar. Skjut in de små vingarna under kroppen på kycklingen och bind ihop lårbenen med lite snöre.
  • 4
    Lägg kycklingen i en djup bakplåt och lägg lökklyftorna runt kycklingen.
  • 5
    Rulla resten av fyllningen till köttbullar och lägg även dem runt kycklingen. Droppa lite olivolja över alltihop och ställ därefter in plåten i den varma ugnen. Stek i 1 – 1 ½ timme eller tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt.
  • 6
    Servera kycklingen med de stekta lökklyftorna och köttbullarna.