Ugnsrostat lammstek

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under en timme Under en timme
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Ugnsrostat lammstek
Vår ovala Signature-gryta i gjutjärn är känd för sin utmärkta värmehållning och passar perfekt när du ska tillaga och servera den här traditionella lammsteken.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 kg lammstek
  • 100 g smör, mjukt
  • 8 klyftor pressad vitlök
  • 20 g rosmarin, plockad och hackad
  • Juice och zest från 1 citron
  • 25 ml olivolja
  • 100 g smör, mjukt
  • Salt
  • Peppar
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 200 °C/190 °C varmluft.
  • 2
    Ta ut lammet ur förpackningen och torka det torrt med hushållspapper. Placera i en 29 cm oval Signature-gryta från Le Creuset. Låt det stå i en timme för att komma upp till rumstemperatur.
  • 3
    Gör små ca 1 till 1 ½ cm djupa hål i lammets skinn med en vass kniv. Detta kommer att hjälpa marinaden att tränga in i lammet.
  • 4
    Lägg det mjuka smöret i en skål med vitlök, rosmarin, juice och zest från citron, olivolja, salt och peppar och blanda det noga. Sprid ut över hela lammet
  • 5
    Ställ lammet i ugnen och tillaga i en timme och ta sedan av locket och låt lammet få färg i ungefär 30 minuter.
  • 6
    Ta upp lammet när det är färdiglagat och låt det vila i 10–15 minuter.
  • 7
    Skär upp lammet och servera med valfria tillbehör.