Stekt öring med gurk- och äppelsallad

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Stekt öring med gurk- och äppelsallad
Den här stekta öringen är utsökt, enkel att göra och du kan få den på bordet inom en timme – tillsammans med en sallad fylld med superfood!
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja till tillagning
  • Två öringfiléer
  • 1 matsked citronsaft
RECEPT FÖR GURKA OCH ÄPPLE-SLAW
  • 2 skalade, urkärnade Cripps Pink-äpplen
  • 2 fänkål, tunt hyvlade
  • 4 minigurkor eller 1 medelhavsgurka, tunt skivad
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 50 g rädisor, tunt skivade
  • 50 g kapris, sköljda och avrunna
  • Mikroörter att strö över
TILL DRESSINGEN
  • 1,25 dl naturell yoghurt
  • 2 teskedar dijonsenap
  • 3 matskedar kallt vatten
  • 1 matsked citronsaft
  • 2 matskedar extra jungfruolivolja
  • Zest från 1 citron
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Gör så här

  • 1
    Lägg alla salladsingredienserna till slawen, förutom kapris och örter, i en bunke. Blanda ingredienserna genom att försiktigt kasta runt dem.
  • 2
    Gör dressingen genom att vispa ihop yoghurt och senap. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa ihop.
  • 3
    Ringla olivolja över öringen och krydda lätt med salt och svartpeppar. Värm Le Creusets 26 cm fyrkantiga grillpanna i gjutjärn tills den blir varm. Lägg öringen i grillpannan med skinnsidan neråt och tillaga i 3–4 minuter. Vänd försiktigt och tillaga i ytterligare två minuter. Pressa över citronsaft och avlägsna från värmen. Ställ åt sidan och låt den vila i några minuter.
  • 4
    Avlägsna skinnet och dela upp öringen. Tillsätt öringen i slawen. Häll försiktigt dressingen över slawen och blanda varsamt så att den täcker allt. Toppa med mikroörter och kapris.