Smulpaj med bär

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Smulpaj med bär
Servera en smulpaj tillagad i gjutjärnspanna till dina gäster – t.ex. med bär eller rabarber.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 50 g kallt smör i tärningar och lite till formarna
  • 50 g vetemjöl
  • 25 g grovhackad mandel
  • 25 g havregryn
  • 50 g muscovadosocker
  • 1 knivsudd salt
  • 500 g blandade färska bär, t.ex. björnbär och tranbär
  • 4 msk rörsocker
  • 1 tsk kanel
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 175° C.
  • 2
    Nyp ihop smör och mjöl i en skål till en smulig konsistens. Tillsätt hackad mandel, havregryn, muscovadosocker och salt och blanda ihop till en lös smuldeg.
  • 3
    Blanda bären med socker och kanel. Fördela dem i sex smorda minigrytor och täck bären med smuldegen.
  • 4
    Sätt in minigrytorna i ugnen (utan lock) och grädda i ca 20-25 minuter tills smuldegen är gyllenbrun och spröd och bären bubblar.
  • 5
    Tips: Byt ut bären mot äpplen, rabarber eller liknande allt efter säsong.