 
                    
                          
                              Servera en smulpaj tillagad i gjutjärnspanna till dina gäster – t.ex. med bär eller rabarber.
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Frukt
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
- 50 g kallt smör i tärningar och lite till formarna
- 50 g vetemjöl
- 25 g grovhackad mandel
- 25 g havregryn
- 50 g muscovadosocker
- 1 knivsudd salt
- 500 g blandade färska bär, t.ex. björnbär och tranbär
- 4 msk rörsocker
- 1 tsk kanel
- 
                            Gör så här
- 
                                1Sätt ugnen på 175° C.
- 
                                2Nyp ihop smör och mjöl i en skål till en smulig konsistens. Tillsätt hackad mandel, havregryn, muscovadosocker och salt och blanda ihop till en lös smuldeg.
- 
                                3Blanda bären med socker och kanel. Fördela dem i sex smorda minigrytor och täck bären med smuldegen.
- 
                                4Sätt in minigrytorna i ugnen (utan lock) och grädda i ca 20-25 minuter tills smuldegen är gyllenbrun och spröd och bären bubblar.
- 
                                5Tips: Byt ut bären mot äpplen, rabarber eller liknande allt efter säsong.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	             
	            