Smörrostade morötter med hasselnötter

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Smörrostade morötter med hasselnötter
Smörstekta morötter är ett utmärkt tillbehör för både kött och fisk och de är lätta att laga. I vårt recept förenas morötterna med hasselnötter, som kompletteras av smörets egna nöttoner. Den här rätten kommer garanterat att bli en favorit på middagsbordet.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 knippe morötter med blast
  • 1 msk olja
  • 35 g smör
  • 75 g hasselnötter
  • Vattenkrasse
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Skrubba morötterna väl och koka dem i 5 minuter i saltat vatten.
  • 2
    Rosta under tiden hasselnötterna i en torr panna. Ta av dem från värmen när de har fått lite färg och hacka dem grovt.
  • 3
    Stek morötterna i 3–4 minuter i lite olja och tillsätt därefter smöret. Sänk värmen medan smöret sakta bryns.
  • 4
    Tillsätt de grovhackade nötterna, krydda med salt och peppar och dekorera med vattenkrasse.
 
Tips
Du kan också prova dig fram med andra rotfrukter beroende på vad du har tillgång till.
 
 
Le Creuset