Scones med nötter och dadlar

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Scones med nötter och dadlar
Läckert och riktigt enkelt recept som ger de mest utsökta sconesna. Vi har lagt till dadlar och hasselnötter i det mer traditionella receptet.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 50 g hasselnötter
  • 400 g vetemjöl
  • 1 knivsudd salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 85 g smör
  • 100 g hackade dadlar
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 200° C.
  • 2
    Bred ut hasselnötterna på en bakplåt och rosta dem i ugnen i 10 minuter. Låt dem svalna. Gnid av skalen och grovhacka nötterna.
  • 3
    Kör mjölk, salt, bakpulver, socker, smör, hackade dadlar och nötter i en matberedare eller mixer tills konsistensen påminner om brödsmulor. Häll över blandningen i en stor skål.
  • 4
    Vispa ihop pressad citron, mjölk och ägg i en annan skål.
  • 5
    Gör en fördjupning i mitten av smulorna och häll i mjölkblandningen. Rör i degen tills den hänger ihop. Häll ut degen på en mjölad bänk och knåda den tills den hänger ihop och släpper bänken. Använd eventuellt lite mer mjöl om degen är för kladdig.
  • 6
    Kavla ut degen tills den är 4-5 cm tjock. Ta ut scones med ett glas eller en utstickare. Lägg dem på en bakplåt.
  • 7
    Grädda sconesen i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna.