Salladwraps med kyckling i röd curry

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Salladwraps med kyckling i röd curry
Salladwraps är en fräsch och kalorisnål rätt som går snabbt att tillaga. Vårt recept har kyckling i röd curry och massor av grönsaker som ger din kropp ett ordentligt tillskott med vitaminer.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröst, skurna i lagom stora bitar
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk mild röd currypasta
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 4 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • ½ tsk socker
  • 100 ml ostron- eller hoisinsås
  • 150 färsk ananas, skuren i lagom stora munsbitar
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 50 g rödkål, tunt skivad
  • Salt och peppar
  • 5 basilikablad, skuren i tunna strimlor
  • ½ salladshuvud, t.ex. isbergssallat eller hjärtsallat
  • Gör så här

  • 1
    Häll oljan i en stor panna och värm upp den på hög värme. Bryn kycklingbitarna tills de har fått lite färg.
  • 2
    Tillsätt röd currypasta, ingefära, vitlök, paprika och socker. Fortsätt steka i ytterligare 3 minuter.
  • 3
    Tillsätt ostron- eller hoisinsås, ananastärningar, salladslök och rödkål och rör om. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och smaka av rätten. Dra bort pannan från värmen, tillsätt basilika och låt rätten svalna något.
  • 4
    Lägg två sallatsblad ovanpå varandra och forma en skål där du lägger en sked med kyckling och grönsaker. Rulla eventuellt ihop den till en vårrulle om du känner att innehållet vill ramla ut.