Salade Niçoise

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Salade Niçoise
De som tycker att Salad Niçoise är banal har förmodligen aldrig smakat en välgjord version som den här, och det finns olika uppfattningar om vad denna sallad ska innehålla. Vårt recept innehåller både tillagade och färska grönsaker och stekt tonfiskbiff vilket gör salladen spännande och smakfull.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 6 små potatisar, t.ex. sparrispotatis, i halvor
  • 225 g färska gröna bönor, krispiga
  • 2 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 tonfiskbiffar
  • 1 ½ tsk vetemjöl
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk Herbes de Provence-kryddor, torkade
  • 1 salladshuvud (t.ex. bladsallad), rivet i lagom stora bitar
  • 2 hårdkokta ägg, skurna i fjärdedelar
  • 50 g svarta oliver, utan kärna
Vinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citron
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk färsk dragon, finhackad
  • 1 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Koka de halva potatisarna i saltat vatten i 7-10 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och ställ dem åt sidan
  • 2
    Blanchera de gröna bönorna i saltat vatten i cirka 3 minuter. Häll av vattnet och ställ dem åt sidan
  • 3
    Värm upp en gjutjärnspanna på hög värme. Tillsätt 1 msk olivolja. Tillsätt tomaterna och stek i cirka 2 minuter tills de är något rostade. Lägg upp dem på en tallrik och ställ åt sidan
  • 4
    Torka av pannan och värm upp den igen på hög värme. Vänd tonfiskbiffarna i mjölet och senapen. Smaksätt med Herbes de Provence-kryddor. Stek biffarna på bägge sidor i pannan. De ska stekas cirka 2 minuter på varje sida för att få dem medium-rare. Lägg dem på en tallrik och låt dem svalna innan du skär dem i strimlor
  • 5
    Vispa ihop alla ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaka av med salt och peppar
  • 6
    Fördela bladsalladen på ett stort fat och lägg potatis, gröna bönor, tomater, tonfisk, ägg och oliver ovanpå. Häll önskad mängd vinägrett över salladen. Häll eventuellt upp lite i en liten kanna, så att gästerna kan hälla på mer om de vill