Rubin- och kardemummamousse

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Rubin- och kardemummamousse
Unna dig lyxig enkelhet genom att göra en härlig mousse. Det är inte bara enkelt att förbereda, utan också det perfekta sättet att snabbt komma igång med förberedelserna när man har gäster.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2,4 dl grädde
  • 0,6 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 6 kardemummakapslar, krossade
  • 3 stora äggulor från frigående höns
  • 1 nypa salt
  • 90 g rubinchoklad, hackad (se kockens anteckningar för alternativ)
  • Marängbitar till servering
  • Gör så här

  • 1
    Tillsätt grädde, socker, vaniljextrakt och kardemumma i en medelstor gryta. Hetta upp på medelvärme och rör om tills allt socker har lösts upp. Låt dra i 10 minuter och svalna något.
  • 2
    Separera under tiden äggen och lägg äggulorna i en medelstor skål. Vispa dem och häll ner den upphettade gräddblandningen i äggen under ordentlig vispning. Tillsätt en nypa salt och häll tillbaka blandningen i en gryta. Koka på medelvärme under konstant omrörning tills det tjocknat.
  • 3
    Ta av från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills all choklad smält.
  • 4
    Fördela moussen i fyra La Collection Petits Fours minigrytor och ställ i kylen över natten. Servera kyld med marängbitar som garnering.
  • 5
    Använd äggvitan för att göra marängen.
 
Kockens anteckningar: Istället för rubinröd choklad kan du använda vit choklad och pulver- eller oljebaserad livsmedelsfärg för att få den dammiga rosa färgen.
 
 
Le Creuset