Rostad havre med björnbär

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Rostad havre med björnbär
Perfekt för frukostbordet. Servera den rostade havren med lönnsirap och naturell yoghurt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 msk smör till formarna
  • 300 g havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 knivsudd salt
  • 100 g valnötter
  • 1 dl lönnsirap
  • 6 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3 msk druvkärnolja
  • 200 g björnbär
Till servering
  • Lönnsirap
  • Naturell yoghurt
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 200° C.
  • 2
    Smörj sex ramekiner (0,25 l/9 cm) med smör.
  • 3
    Blanda havregryn, bakpulver, kanel och salt i en stor skål. Grovhacka valnötterna, lägg dem i skålen och blanda alltihop.
  • 4
    Vispa ihop lönnsirap, mjölk, ägg och olja i en annan skål.
  • 5
    Blanda ned havre blandningen, tillsätt björnbär och vänd ihop allt väl. Fördela blandningen i de smorda ramekinerna.
  • 6
    Grädda havreblandningen i 30-35 minuter tills den har stelnat och är gyllenbrun på ytan.
  • 7
    Servera den rostade havren med lönnsirap och naturell yoghurt.