Kombinationen av den färska basilikan, den feta och salta getosten och de aromatiska rödbetorna ger en smakrik och nyttig paj som är perfekt till kvällsmat.
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Grönsaker
 
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
- 200 g rödbetor
 - ¼ knippa färsk basilika
 - 4 ägg
 - 2½ dl grädde
 - 1 bägare getost i olja
 - salt och peppar
 
Pajdeg:
                            - 100 g dinkelmjöl
 - 100 g vetemjöl
 - 75 g smör
 - 2 msk vatten
 - 1 tsk salt
 
- 
                            
Gör så här
 - 
                                1Blanda de två sorternas mjöl, salt och vatten i en matberedare och smula ner smöret.
 - 
                                2Istället för att blanda degen kan den också göras för hand genom att blanda alla ingredienser och binda ihop med kvarg.
 - 
                                3Låt degen vila i kylskåpet i 2 timmar. Därefter kavlas den ut så att den passar i pajformen.
 - 
                                4Skär de kokta rödbetorna i lämpliga skivor och grovhacka basilikan.
 - 
                                5Blanda ihop och fördela i pajformen.
 - 
                                6Vispa ägg och grädde med salt och peppar och häll över.
 - 
                                7Smula getosten ovanpå.
 - 
                                8Grädda pajen i 185 grader i 45-55 minuter tills den är gyllenbrun.
 - 
                                9Serveras ljummen eller kall med en grönsallad.