Rabarbersoppa med grillad persika, jordgubbar och yoghurt

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Rabarbersoppa med grillad persika, jordgubbar och yoghurt
Rabarber, jordgubbar och persikor är smaken av sommar och den perfekta desserten till din grillmeny.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 liter vatten
  • 1 vaniljstång delad på längden
  • 2 dl socker
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 ask jordgubbar
  • 1 citron
  • 4 persikor
  • 4 msk naturell yoghurt
  • Gör så här

  • 1
    Dela rabarbern i 10 cm långa bitar och grilla dem väl på direktvärme tills de är gyllenbruna runt om. Lägg dem i en gryta tillsammans med vatten, vaniljstång, socker, stjärnanis, kanel och hälften av jordgubbarna. Koka upp och låt dra i 10 minuter. Smaka av soppan med citron och eventuell mer socker. Ta av grytan från värmen och låt soppan kallna. Du kan gärna göra soppan dagen innan. Sila soppan.
  • 2
    Skär resten av jordgubbarna i klyftor.
  • 3
    Dela persikorna i halvor, ta bort kärnorna och grilla persikorna direkt tills de är gyllenbruna och varma.
  • 4
    Häll upp soppan i skålar och lägg i jordgubbar, grillad persika och yoghurt. Toppa gärna soppan med mynta och grovhackade nötter precis innan serveringen.