Quiche med serranoskinka

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Quiche med serranoskinka
Läckert och enkelt recept på pajdeg och fyllning av serranoskinka, emmentalerost och soltorkade tomater.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 200 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk linfrön
Fyllning:
  • 6 ägg
  • 3 msk grädde eller mjölk
  • 1 msk torkad oregano
  • salt och peppar
  • 80 g serranoskinka
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 100 g riven emmentalerost
  • Gör så här

  • 1
    Blanda smör och mjöl till en smulig deg. Tillsätt ägg, salt och linfrön och blanda tills degen går ihop. Forma degen till en boll, lägg den i plastfolie och låt den ligga i kylen i en halvtimme.
  • 2
    Sätt ugnen på 200° C. Kavla ut degen på en mjölad bänk och lägg den i en pajform (26 cm). Pricka degen försiktigt med en gaffel och täck kanterna med aluminiumfolie som du ”kramar” fast runt degen och formen för att hindra kanterna från att glida ned under gräddningen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter och låt det svalna något i formen på galler.
  • 3
    Vispa ihop ägg, grädde och torkad oregano, krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten i pajskalet. Dela skinkan i strimlor och lägg dem i pajskalet. Ta upp tomaterna ur oljan och grovhacka dem. Lägg dem i pajskalet och strö över riven emmentalerost.
  • 4
    Grädda pajen i 25 minuter tills den har stelnat och är gyllenbrun och frasig.
  • 5
    Servera gärna med en grönsallad.