Provensalsk grönsaksgryta

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Provensalsk grönsaksgryta
Gjutjärn är även lämpligt för gröna gryträtter. Prova t.ex. en provensalsk grönsaksgryta!
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 tomater
  • 1 näve bondbönor (eller gröna bönor)
  • 2 finhackade lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • 1 knippa röd och grön basilika
  • Gör så här

  • 1
    Sätt grytan på medelhög värme i 5–7 minuter och tillsätt därefter 3 msk olivolja.
  • 2
    Skär aubergine, zucchini och paprika i grova tärningar. Tomater skärs i fjärdedelar och bönor skärs i grova bitar.
  • 3
    Lägg lök och aubergine i grytan och stek dem tills auberginen börjar bli mör. Tillsätt vitlök och krydda med salt och peppar.
  • 4
    Tillsätt röd och gul paprika, bönor och sedan zucchini. Stek i 5 minuter tills de mjuknar. Tillsätt tomaterna och låt det hela småkoka i 10 minuter på låg värme.
  • 5
    Smaka av med salt och peppar. Riv basilikabladen över grönsakerna. Blanda väl och ringla slutligen över några droppar god olivolja.
  • 6
    Servera med ett grovt bröd.