Potatisrätt med kyckling, grönt och kryddigt

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 1 timme Under 1 timme
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Potatisrätt med kyckling, grönt och kryddigt
Det här receptet kommer definitivt att bli familjens nya favorit! Potatisrätten är den perfekta vardagsmaten, då den är både syndig med grädde och bacon, men även fylld med grönsaker. Servera den med en grönsallad så är middagen klar! Recept och fotografering är gjort av Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g potatis, förkokt och tärnad
  • 500 g kyckling, i strimlor
  • 125 g bacon i grova tärningar
  • 2 hackade lökar
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 3 skivade purjolökar
  • ½ broccolibukett
  • 100 g skivade champinjoner
  • 2 paprikor i grova tärningar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk stött paprika
  • 1 msk stött timjan
  • 1 tsk stött chili (efter smak)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 200 g stark ost
  • Salt och peppar
  • Färsk timjan
  • Olivolja
  • Gör så här

  • 1
    Gör så här:
  • 2
    Sätt på ugnen på 180 grader varmluft.
  • 3
    Tvätta potatisen noga och skär den i tärningar på ca. 1 x 1 cm. Förkoka dem i ca. 4-5 minuter så du ser till att de blir tillagade i ugnen.
  • 4
    Stek baconet i en panna och lägg det i en ugnsform. Lämna fettet från baconet i pannan, och gör nu samma sak med kycklingen.
  • 5
    Hitta en stor kastrull och fräs lök, vitlök och purjolök tills det blir klart och mjukt. Tillsätt potatis, svamp, paprika och broccoli och låt koka i ca. 5 minuter.
  • 6
    Tillsätt kryddor, hackade tomater, tomatpuré, grädde och ost. Rör om väl och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • 7
    Fördela grönsaksblandningen i den eldfasta formen och blanda väl med köttet.
  • 8
    Grädda i ugnen i ca. 30-40 minuter och toppa rätten med färsk timjan innan servering.