Pasta med Svamp

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Pasta med Svamp
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 g kantareller
  • 1 lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 dl kokande vatten
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 3 kvistar timjan
  • Salt och peppar
  • 2 msk hackad bredbladig persilja
  • 2,5 msk jungfruolivolja
  • 3 skivor parmaskinka
  • 200 g pasta penne
Dekoration:
  • Garnera rätten med smulad krispig parmaskinka (3-4 skivor)
Tillbehör:
  • En grönsallad
  • Gör så här

  • 1
    Sätt på ugnen på 190 grader varmluft.
  • 2
    Putsa svampen och lägg den i en ugnsfast ugnsform tillsammans med finhackad lök, vitlök, timjan och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  • 3
    Sätt in ugnsformen i ugnen i 20 minuter.
  • 4
    Koka under tiden pastan i en stor gryta enligt anvisningarna på förpackningen. Kom ihåg att tillsätta rikligt med salt i kokvattnet. Spara 0,5 dl kokvatten för att koka ihop pastan under tillagningen. Häll sedan av vattnet från pastan när den är färdigkokt.
  • 5
    Ta ut ugnsformen ur ugnen efter 20 minuter. Blanda champinjonerna med pasta, parmesan och kokvatten. Rör om rätten väl så att allt blir krämigt.
  • 6
    Rör ner den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med krispig smulad parmaskinka.
  • 7
    Tips: Lägg skivorna av parmaskinka på en bakplåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 200 grader i 6-7 minuter tills skinkan är krispig.