Pannkakor med jordgubbar och nyponrossirap

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Pannkakor med jordgubbar och nyponrossirap
Om du ändå har grillen tänd, varför inte passa på att göra en sommardessert med pannkakor och jordgubbar?
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 g mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk rapsolja
  • 2 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 knivsudd salt
  • Smör till stekning
Dessutom:
  • 1½ dl vatten
  • 250 g socker
  • 2 nävar nyponrosenblad
  • 600 g jordgubbar
  • 3 dl crème fraiche
  • Gör så här

  • 1
    Vispa ihop mjölk, socker, salt och mjöl. Tillsätt rapsoljan och äggen ett i taget. Fortsätt vispa tills smeten är jämn.
  • 2
    Låt smeten vila i 30 minuter innan pannkakorna steks i lite smör i en blinipanna 1–2 minuter på varje sida.
  • 3
    Häl vatten och socker i en gryta. Koka i 5–10 minuter tills bubblorna i sirapen blir tjockare – då är sirapen klar.
  • 4
    Lägg i det mesta av nyponrosbladen och låt sirapen dra i minst 10 minuter.
  • 5
    Häll 2–3 msk sirap över de rensade jordgubbarna och några nyponrosenblad och blanda runt väl. Låt dem gärna dra för att få mer smak.
  • 6
    Servera de ljumna pannkakorna med jordgubbar, sirap och lite crème fraiche.
  • 7
    Tips: Förbered smeten hemma och häll den i en fryspåse om du planerar att tillaga sommarmiddagen över en brasa på stranden. Klipp bara av ett litet hörn på påsen för att enkelt dosera smeten.