Pannkakor med jordgubbar och grädde

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Pannkakor med jordgubbar och grädde
Dessa bärfyllda pannkakor är så lätta att tillaga med vår pannkakspanna toughened non-stick och de är den perfekta brunchförrätten.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL JORDGUBBSSYLTEN
  • 250 g jordgubbar, tvättade
  • 60 ml vitt socker
  • Citronsaft
TILL PANNKAKORNA
  • 2 stora ägg från frigående hönor
  • 175 ml mjölk
  • 150 ml vatten
  • 220 g mjöl
  • 45 mlsmält smör
  • 125 ml grädde
  • 1 vaniljstång, urkärnad
  • Gör så här

  • 1
    Ta bort jordgubbsskalen (gröna blad) och dela dem på mitten. Lägg jordgubbarna i enkastrull med sockret och en klick citronsaft, rör om så att de blir jämnt. Koka uppjordgubbarna och sockret och låt det reducera något tills jordgubbarna fått en syltliknandekonsistens. Ställ åt sidan för att svalna.
  • 2
    Lägg pannkaksingredienserna i en behållare och vispa slätt med en elvisp. På så vis får duen lättare, klumpfri smet. Kyl i 1 timme.
  • 3
    Värm upp Le Creusets 24 cm pannkakspanna toughened non-stick till medelvärme och smörj pannan medmatlagningsspray eller smör. Sleva upp lite smet i pannan till önskad tjocklek och se till att smetenrinner ut över hela stekpannan.
  • 4
    När översidan börjar bubbla, vänd pannkakan och stek den på andra sidan.
  • 5
    Tillsätt vaniljstången i grädden och vispa tills mjuka toppar bildas. Lägg ner vaniljstången isockret för att smaksätta det.
  • 6
    Servera med jordgubbar och vaniljkräm.