Innan du använder produkten
Packa upp ditt nya köp! (Och se till att ta bort etiketter och emballage.)
Diska din Le Creuset produkt i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka noggrant.
När du ska steka i den för första gången, tillsätt vegetabilisk olja eller majsolja så att hela botten täcks. Värm sedan försiktigt upp oljan och rotera produkten för att täcka sidoväggarna på insidan. Ta bort den från värmen, låt kallna och torka sedan av med pappershanddukar.
Matlagning
Tänk på säkerheten – använd alltid grytlappar när du handskas med något hett.
Använd produkten på den platta som passar bäst – då kommer maten att bli jämnare tillagad och det minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt på induktionshällar. Om du använder en platta i fel storlek är risken stor att hällen inte kommer att ”känna igen” produkten.
Matlagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat – även när du steker och fräser. Låt produkten värmas upp gradvis för god smak och jämn tillagning. Om du behöver använda högre värme, sänk den när du uppnått önskad värme.
Undvik ”boost” funktionen när du lagar mat på induktionshäll eftersom den endast ska användas för snabb uppvärmning av stora mängder vatten.
Dra aldrig produkten på en spis/häll med glasyta eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Lyft istället alltid produkten på och av, eller över ytan.
Om du använder salt, häll det inte direkt på ytan av rostfritt stål. För att undvika skador, tillsätt det till varm vätska eller mat.
Ställ den på en värmebeständig yta när den är varm.
Lämna minst 5 cm avstånd mellan värmekällan och den övre delen av produkten när du använder den med ugnens grillfunktion.
Rengöring
Vänta tills din produkt svalnat innan du rengör den.
Torka bort eventuella rester från produktens botten och sidor. Om det har fastnat mat på produkten, fyll den med varmt vatten och lite diskmedel, och låt det dra i 15 till 20 minuter innan du diskar den som vanligt.