Oxcarpaccio med tillbehör och grönkålschips

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Oxcarpaccio med tillbehör och grönkålschips
Oxcarpaccio är en god och enkel rätt som lätt kan förberedas i förväg. Bli inspirerad av vårt recept och sätt eventuellt din egen prägel med säsongens råvaror.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 400 g oxfilé
  • Salt och peppar
  • ½ dl senap med hela frön
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk tryffelolja
Grönkålschips:
  • Grönkål
  • Olivolja
  • Salt. Dekoration:
  • Aioli
  • Färska örter, t.ex. timjan, vattenkrasse, persilja
  • Olivolja
  • Pressad citron
  • Rostat bröd, t.ex. ciabatta
  • Gör så här

  • 1
    Grönkålschips:
  • 2
    Sätt ugnen på 140 ° (vanlig ugn)
  • 3
    Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv bladen i lite mindre bitar. De ska fortfarande vara väldigt stora, eftersom de drar ihop sig mycket i ugnen.
  • 4
    Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper. Stänk över olivolja och massera in den i bladen. Strö över salt.
  • 5
    Grädda dem i ca 15 minuter eller tills de är frasiga. De bränns lätt, så håll ett öga på dem. Ställ undan tills det är dags för servering.
  • 6
    Oxcarpaccio:
  • 7
    Dela oxköttet på längden med en vass kniv. Lägg ut en stor bit plastfolie på bänken och lägg en av filéerna på mitten. Krydda väl med salt och peppar.
  • 8
    Pensla köttbiten med senap och stänk över balsamvinäger och tryffelolja. Rulla in köttet hårt i plastfolien. Upprepa med den andra köttbiten.
  • 9
    Lägg köttrullarna i frysen i minst 2 timmar eller över natten.
  • 10
    Skär köttet före servering. Skär tunna skivor och lägg upp dem fin på en tallrik eller ett serveringsfat.