Ostfondue med örter

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Ostfondue med örter
Hör upp alla ostälskare! Om du gillar ost kommer du säkert att älska receptet på denna syndigt goda ostfondue.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 400 g riven Comté
  • 400 g riven Gruyère
  • 2 msk maizena
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad körvel
  • Bröd i tärningar
  • Gör så här

  • 1
    Placera fonduegrytan på plattan och värm upp den långsamt.
  • 2
    Pressa vitlök i fonduegrytan och häll på det vita vinet. Koka upp och låt bubbla ett par minuter för att ta udden av alkoholen.
  • 3
    Lägg riven Gruyère och Comté i en skål och vänd ned maizena.
  • 4
    Rör ned osten i det varma vinet i ett par omgångar. Ostsåsen får inte koka.
  • 5
    När såsen är jämn och slät i konsistensen blandas de finhackade örterna ned.
  • 6
    Tänd sedan brännpastan i fonduehållaren och placera grytan ovanpå.
  • 7
    Doppa brödtärningar i osten och servera eventuellt en grönsallad till.
  • 8
    Tips: Servera även rå blomkål, broccoli och morötter i mindre bitar att doppa i fonduen.