Hamburgaren kommer ursprungligen från USA, men här får du ett enkelt recept på klassikern med en nordisk knorr.
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Nötkött
 
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
- 600-800 g nötfärs
 - 6 kvistar timjan
 - Salt och svartpeppar
 - 4 goda hamburgarbröd
 
Rödbetssalsa:
                            - 100 g inlagda rödbetor
 - 30 g kapris
 - 1 rödlök
 
Grov senapsmajonnäs:
                            - 3 msk god majonnäs
 - 2 msk grov senap
 - 15 g rostade hasselnötter
 
- 
                            
Gör så här
 - 
                                1Finhacka rödlöken och skär rödbetorna i små tärningar.
 - 
                                2Blanda ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.
 - 
                                3Rör ihop majonnäsen med senap och nötter.
 - 
                                4Finhacka timjan och blanda i färsen.
 - 
                                5Dela färsen i 4 delar och forma med händerna 4 fasta bollar.
 - 
                                6Platta därefter ut dem och forma till hamburgare med en kniv.
 - 
                                7Krydda ordentligt med salt och peppar.
 - 
                                8Stek biffarna i en panna på hög värme i 1 msk vegetabilisk olja i ca 2 minuter per sida.
 - 
                                9Värm bröden i ugnen och bred majonnäsen på dem.
 - 
                                10Lägg biffen på den undre brödhalvan och fördela rödbetssalsan ovanpå.