Morotsmuffins med glasyr

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Morotsmuffins med glasyr
Ha en trevlig te- eller kaffestund för hushållets medlemmar. Till det kan du passande nog servera våra morotsmuffins som smakar och ser ljuvligt goda ut toppade med frosting.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 150 g socker
  • 1 dl olja
  • 200 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 100 g hackade valnötter
  • 300 g rivna morötter
Glasyr:
  • 50 g mjukt smör
  • 50 g färskost
  • 1 tsk flytande vanilj
  • 100 g florsocker
  • 50 g valnötskärnor
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 175° C. Vispa ihop ägg och socker i en skål tills det blir vitt och luftigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop smeten. Häll smeten i en muffinsform.
  • 2
    Grädda kakorna i ca 25-30 minuter. Låt dem svalna i formen på galler.
  • 3
    Blanda ihop smör, färskost, flytande vanilj och florsocker till en mjuk och krämig glasyr. Bred ett tjockt lager glasyr över de kalla muffinsen och dekorera med en valnöt på toppen på var och en.