Misosoppa med ägg och tofu

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Misosoppa med ägg och tofu
Misosoppa är en sund och mättande soppa från Japan, och den kan varieras beroende på smak och önskan.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 60 g silkestofu
  • 2 vårlökar
  • 60 g fin bladspenat
  • 500 ml grönsaksbuljong
  • 1-2 msk sojasås
  • 1-2 msk misopasta
  • Salt
  • 1-2 droppar sesamolja
  • 1 tsk instant wakamealger
  • 2 ägg
  • Sojagroddar
  • Gör så här

  • 1
    Stjälp upp silkestofun på en skärbräda, torka av den och skär den i små tärningar.
  • 2
    Ansa vårlöken och skär den i tunna ringar.
  • 3
    Rensa och skölj spenaten och låt den rinna av.
  • 4
    Koka upp buljongen i en kastrull och krydda med sojasås. Minska därefter värmen. Lägg i miso och wakamealgerna i buljongen och lös upp under omrörning (buljongen ska nu inte koka längre). Smaka av med salt och sesamolja.
  • 5
    Lägg i vårlök och bladspenat i buljongen.
  • 6
    Dela äggen och lägg äggulorna i en liten skål. Låt äggulan glida ned i den ej kokande buljongen med hjälp av skålen. Låt allt dra i 2-3 minuter. Fördela soppan i två skålar och servera med sojagroddar.