Misomarinerad kyckling med grönsaker

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Misomarinerad kyckling med grönsaker
Ett asiatiskt inslag i din veckomeny. Dessa möra kycklinglår med den goda marinaden sköter sig självt i ugnen så att du kan göra något annat. Servera kycklingen och grönsakerna tillsammans med ris eller en sallad.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kyckling
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g kycklinglår
  • ½ röd paprika, skivad
  • ½ gul paprika, skivad
  • 1 aubergine, skuren i lagom stora munsbitar
  • 1 zucchini, skuren i lagom stora munsbitar
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • vita och svarta sesamfrön, rostade
Misomarinad
  • 50 g vit miso (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 1 msk honung eller brunt farinsocker
  • 3 msk mirin (sött risvin) (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 2 msk sake
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk curry
  • Gör så här

  • 1
    Lägg alla ingredienserna till marinaden i en skål och rör ihop ordentligt. Låt kycklingen marinera i minst två timmar i kylskåpet – gärna över natten.
  • 2
    Värm ugnen till 200 °C. Lägg alla grönsaker i långpannan och vänd runt dem i oljan. Stek i ugnen i 15 minuter.
  • 3
    Ta upp kycklingen från marinaden och lägg den ovanpå grönsakerna. Häll ett par skedar marinad över grönsakerna för att ge dem extra smak. Tillaga i ytterligare 30 minuter i ugnen tills kycklingen är genomstekt. Strö över sesamfrön och servera.