![Minipajer med getost och blåbär](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw98ea120a/images/recipe/HD_PNG_LC_20200430_DK_RC_CI_r0000000000688_DAN.png)
Ska du ha gäster? Då kanske du skulle prova minipajer med getost och blåbär till förrätt?
HUVUDINGREDIENSER
- Ost
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 300 g smördeg
- 150 g getost, t.ex. sainte-maure
- färsk timjan
- salt och peppar
- olivolja
- 125 g färska blåbär
- 2 msk socker
- 1½ dl vatten
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 200° C. Kavla ut smördegen och ta ut 12 rundlar på ca 6-7 cm i diameter. Pricka rundlarna med en gaffel. Lägg rundlarna i en minipajform. Lägg en tjock skiva getost mitt på varje rundel, strö över timjan, salt och peppar och droppa över lite olivolja.
-
2Lägg blåbär, socker och vatten i en liten kastrull och koka ihop på hög värme i 5 minuter. Lägg en sked blåbärskompott på varje paj.
-
3Grädda minipajerna i 15 minuter tills osten har smält och smördegen är frasig.