Minipajer med getost och blåbär

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Minipajer med getost och blåbär
Ska du ha gäster? Då kanske du skulle prova minipajer med getost och blåbär till förrätt?
HUVUDINGREDIENSER
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 300 g smördeg
  • 150 g getost, t.ex. sainte-maure
  • färsk timjan
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 125 g färska blåbär
  • 2 msk socker
  • 1½ dl vatten
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 200° C. Kavla ut smördegen och ta ut 12 rundlar på ca 6-7 cm i diameter. Pricka rundlarna med en gaffel. Lägg rundlarna i en minipajform. Lägg en tjock skiva getost mitt på varje rundel, strö över timjan, salt och peppar och droppa över lite olivolja.
  • 2
    Lägg blåbär, socker och vatten i en liten kastrull och koka ihop på hög värme i 5 minuter. Lägg en sked blåbärskompott på varje paj.
  • 3
    Grädda minipajerna i 15 minuter tills osten har smält och smördegen är frasig.